Trainingen

TREC-GO training en instructie

 

TRAININGEN EN CURSUSSEN

Wil je een keer meedoen aan een TREC wedstrijd, maar niet meteen in het diepe springen? Of heb je al wel één of meerdere keren meegedaan, maar je wilt toch nog wat vaardigheden verbeteren? Óf wil je jullie vaardigheden voor het rijden van trektochten, ruitervakanties of buitenritten verder verbeteren óf wil je voor de afwisseling eens wat anders?

 

 

 

Foto: POR theorie (onderdeel TREC Kennismakingsdag en POR cursus)

 

Sinds april 2009 geven we TREC trainingen en cursussen. Er worden de volgende cursussen en trainingen gegeven:

- PTV trainingen (hindernissen en obstakels)

- POR cursussen (kaartlezen en oriëntatie)

- TREC Kennismakingsdagen (POR, MA en PTV)

- Azimut & Grid cursus

 

Alle trainingen en cursussen zijn groepslessen, behalve de PTV training. De PTV training kan zowel als groepsles als privéles gevolgd worden. De groepslessen zijn met 4 à 5 personen. Het is ook mogelijk om je eigen groep samen te stellen en in overleg een datum vast te stellen. Denk bijvoorbeeld aan groepen met paarden van hetzelfde ras, van dezelfde pensionstal, vriendengroep, etc.. PTV trainingen kunnen ook op locatie gegeven worden. De trainingen en cursussen zijn geschikt voor beginners en gevorderden.

 

Hieronder is beschreven wat de cursussen en trainingen precies inhouden

 

PTV training

Praktijktraining van PTV hindernissen. Hierbij gaan we een aantal hindernissen oefenen. Dit is een groepsles (4-5 personen) of een privéles van 1,5 uur. Tijdens de training krijg je meteen een stukje theorie over hoe de hindernissen beoordeeld worden. Ook krijg je tips over hoe de hindernis het beste te nemen. Informatie over welke TREC hindernissen er zijn staan in het menu aan de linkerkant onder "Ons terrein". Tijdens de les wordt op individueel niveau les gegeven, al naar gelang je eigen kunnen en dat van je paard. Zo kan bijvoorbeeld gevarieerd worden in de hoogte van springhindernissen (div. boomstammen), de moeilijkheidsgraad van bergop (diverse steiltes). Deze training kan zowel bij ons als op locatie worden georganiseerd, mits deze locatie aan een aantal voorwaarden voldoet.

POR cursus

Theorie- en praktijkles over oriëntatie en kaartlezen. Dit is een groepsles van ca. 5 uur, geschikt voor beginnende TREC ruiters. Je krijgt een introductie over TREC en leert de basisbeginselen van het kaart intekenen en kaartlezen in theorie. Vervolgens doe je een korte POR onder mijn begeleiding in de praktijk. Dit kan zowel met je paard als met je fiets. Er wordt nog geen grid en azimut behandeld, aangezien dit materie voor de gevorderde TREC ruiter (T3) is.

TREC Kennismakingsdag

Op één en dezelfde dag worden de PTV training en de POR cursus gegeven. Aansluitend op de POR cursus wordt ook de MA geoefend. Deze kennismakingsdag kan zowel bij ons als op locatie worden georganiseerd, mits deze locatie aan een aantal voorwaarden voldoet. Een leuke manier om met alle aspecten van TREC kennis te maken en voldoende kennis en ervaring op te doen om mee te doen aan een TREC wedstrijd!

Azimut & Grid cursus

Een cursus waarin de de beginselen van azimut en grid in theorie wordt uitgelegd, gevolgd door praktijkoefeningen. Dit zijn oefeningen zoals je die tijdens een TREC wedstrijd op T3 niveau (en hoger) kunt tegenkomen. Bedoeld voor TREC ruiters die de overstap naar de T3 willen maken, of in de T2 de POR willen verbeteren. Ervaring met TREC is een voorwaarde om aan deze cursus deel te nemen!

 

 

 

 

 

 

 

INFORMATIE

Locatie

De cursussen en trainingen vinden plaats aan de Smalle Blokweg 1, 3247 KH te Dirksland, op ons eigen terrein. Dirksland ligt op het meest zuidelijke eiland van Zuid-Holland, dicht tegen Zeeland en Brabant aan, maar ook goed bereikbaar vanuit bijvoorbeeld Utrecht. De locatie is goed bereikbaar door goede en brede ontsluitingswegen.

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Onze locatie. Klik op de foto voor een grotere afbeelding

 

Routebeschrijving

Op Goeree-Overflakkee neem je vanuit alle richtingen de N215 richting Dirksland. Bij de rotonde (watertoren) neem je de afslag naar Dirksland. Je rijdt nu op het Korteweegje. Je neemt de tweede weg links (op een T-splitsing), dit is de Boomvliet. Bij de rotonde rijd je rechtdoor, de Boomvliet gaat over in de Geldersedijk. Na de rotonde neem je de derde weg rechts (Smalle Blokweg). Onze boerderij is gelegen direct links. Je kunt parkeren door het erf op te rijden, en rechtsaf met de neus van de auto terug naar de weg de auto neer te zetten. Andere routes naar de Smalle Blokweg worden met een trailer afgeraden, dit is minder prettig rijden. Let op: navigatie-apparatuur geeft vaak niet de goede route aan!

 

Aanmelden?

Wanneer je interesse hebt om aan één of meer cursussen en/of trainingen deel te nemen, stuur dan een email naar trec.go@gmail.com en geef aan in welke van de trainingen je interesse hebt. Je krijgt dan meer informatie en een inschrijfformulier retour! Ook voor prijsinformatie.

 

Overige informatie

Er is ruim voldoende parkeergelegenheid voor auto's en trailers voorhanden. Uiteraard dient je paard te zijn voorzien van de juiste identificatie en registratie, inentingen etcetera. Voor de hindernistraining geldt dat (i.v.m. aansprakelijkheid) correct schoeisel en een cap verplicht is. Een bodyprotector voor de ruiter en beenbeschermers voor je paard worden aangeraden. Een WA verzekering (bijvoorbeeld via het ruiterbewijs) is verplicht. Mocht je hierover vragen hebben, mail me dan!

 

Dirksland te ver?

Vanaf 2011 geef ik ook trainingen en cursussen op locatie, mits die zich daarvoor leent. Neem contact op voor meer informatie!

 

 

© Copyright 2013. All Rights Reserved.